Regulile AdWords

Greșeli des întâlnite într-o Campanie Google AdWords – partea 1

Greșeli des întâlnite într-o Campanie de Promovare Google AdWords

Campaniile de reclamă plătită (așa numitele linkuri sponsorizate) au enorm de multe avantaje așa că, odată ce te-ai decis că vrei să-ți promovezi produsele și serviciile prin intermediul unei campanii PPC, ar fi bine să te asiguri că nu “cazi în păcat” – adică să nu comiți și tu cel mai des întâlnite erori în crearea și gestionarea unei Campanii de Promovare Google AdWords.

Aceste erori comune le-am descoperit de-a lungul timpului în cadrul activității de auditare gratuită a campaniei Google AdWords. Iată-le:

Greșeli Frecvente Google Ads

O singură campanie, un singur grup de anunțuri, un singur anunț = Combinație “bombă -ciorbă de ghiveci”!

Gândește, structurează și construiește mai mult de un grup de anunțuri, fiecare din acestea având cel puțin 2 anunțuri cu mesaje sensibil diferite. Greșeala foarte frecvent întâlnită este aceea a existenței unui singur grup de anunțuri cu un singur anunț ceea ce va duce la crearea unui “creuzet” (mai degrabă “ghiveci”) incapabil să genereze eficiență din mai multe motive, principalul fiind amestecarea cuvintelor cheie puțin înrudite (sau chiar neînrudite) în interiorul aceluiași grup de anunțuri.

Așadar, încearcă să-ți (minim) segmentezi campania pay per click chiar de la momentul lansării! Altfel, Google-ul n-o să înțeleagă mare lucru din “creuzetul” tău și nici “ciorba de ghiveci” nu-i prea e pe plac. În aceste condiții, nu-i dai de ales Stăpânului Google să facă altceva decât ceea ce știe el cel mai bine – să te taxeze scump și să-ți dea puțin și de proastă calitate înapoi (am mai vorbit despre aceste aspecte în articolul a Optimiza sau a nu Optimiza Campania Google Ads).

Greșeli Frecvente Google Ads – Cuvintele Cheie Negative

Cuvintele cheie negative – minunate dar… lipsesc cu desăvârșire!

Ar trebui să fie o chestiune de bun simț, de experiență de viață faptul că pentru “ceva” există întotdeauna și contrapunctul “altceva“.

Deci, pentru cuvintele cheie “pozitive” (cele bune, pentru care vrei ca reclama ta să fie afișată pe Google) e musai și neapărat să existe și “cele” negative (cele pentru care NU vrei să ți se afișeze reclama).

Găsește-le și inserează-le de la bun început astfel încât să nu le plătești după.

De asemenea, odată pornită campania de Promovare Google AdWords, nu te lăsa pe tânjală – monitorizează asiduu căutările reale astfel încât să continui să “pescuiești” atât cuvinte pozitive cât, mai ales, cuvintele cheie negative!

Greșeli Frecvente Google Ads – Landing Page neoptimizat

Lipsa conținutului textual relevant pe pagina de destinație

sau… “și Moise le-a promis că-i aduce într-un tărâm numai lapte și miere însă au ajuns într-o pustietate uscată și seacă!

Cam așa e și cu o campanie de reclamă plătită unde, prin intermediul anunțului Google AdWords, le promiți potențialilor clienți un ” tărâm numai lapte și miere” însă, odată “aterizați” în pagina de destinație a site-ului tău (landing page-ul campaniei PPC) îi întâmpini cu o “pustietate uscată și seacă”.
Asigură-te așadar că pagina de destinație a campaniei AdWords e bine construită, oferă suficiente informații, are un conținut textual succint dar relevant în raport cu:

  1. ceea ce a căutat potențialul client;
  2. ceea ce i-a promis anunțul reclamei;
  3. și ceea ce găsește în landing page!
Greșeli des Întâlnite Google AdWords
Ne-ai promis lapte și miere dar am primit o pustietate uscată și dezolantă!

Greșeli Frecvente Google Ads – Landing Page ne-percutant

Landing page-ul e relevant din punct de vedere textual (nu e o “pustietate uscată și seacă “) dar nu e “percutant” (e plictisitor)!

Nimeni nu spune că odată “aterizați” în site-ul tău trebuie să le oferi utilizatorilor un Disneyland, ture de montagne russe și distracția vieții lor. Însă, de aici până la a le prezenta ceva dezolant și plictisitor mai există și calea de mijloc, normală, în care, pe lângă informația succintă și relevantă le prezinți și ceva “percutant”;

  • un titlu relevant
  • o scurtă descriere
  • un îndemn
  • un call-to-action / buton de “cere acum ofertă”,  de “comandă acum”, de “rezervă acum”, etc!

Continuăm în a doua parte lista sfaturilor și, între timp, dacă aveți nevoie de sfaturi sau lămuriri, CONTACTAȚI-NE!